Exclusive Pumping: What is it?

שאיבה בלעדית: מה זה?

לפני שילדתי ​​ילדים משלי ונכנסתי לעולם חדש לגמרי, מעולם לא שמעתי על Exclusive Pumping - בקיצור EP. כיועצת לבריאות הנפש עם התמחות בספקטרום הריון יש לי אמהות במשרד שלי מדי שבוע שמגיעות עד דמעות - חלקן קשורות להנקה. ברגע שאמא מזכירה את המחשבה על הנקה אנשים קופצים על הסיפון - עם כוונות טובות לעזור. ואז כשהדברים לא מסתדרים - אספקת חלב נמוכה, מתח, קשירת לשון או קשירת שפתיים שגורמת לבעיות בריח, או תינוק שפשוט מסרב להיצמד, יש לחץ לעזור לתקן את הבעיה כך שעדיין ניתן לבצע הנקה.

יש מקרים שבהם האכלת חלב אם מהשד היא לא אופציה - כן, תינוק למטה ממש מסרב להיצמד זה באמת דבר. אני רואה זרם של אמהות שיש להן תינוקות שמסרבים להיצמד. בטח, זה יכול להיות בגלל שתינוקות עקשנים יותר שמסרבים להיצמד, מסיבה זו או אחרת, אך לא מסוגלים לתקשר את הסיבה הספציפית שנולדים, או בגלל שאמהות עם תינוקות שמסרבים להיצמד מחפשות סוף סוף עזרה. בלי קשר, זה זורק לאמהות ללופ רגשי.

כאשר אמא ניסתה כל מה שאפשר להעלות על הדעת ולא הצליחה להניק בהצלחה (למרות שהיא לא ממש נכשלה), או שאמא בוחרת לחזור לעבודה או נאלצת לעזוב את התינוק מסיבות אחרות, יש את הדחיפה לשאוב אז את אמא כדי שהתינוק עדיין יוכל לקבל חלב אם.

לפני שהתינוק ייוולד, ה-OB יחד עם המשפחה והחברים ישאלו אם את מתכננת להניק או להאכיל בבקבוק - מה שיוביל אותנו להאמין שאלו 2 האפשרויות היחידות. אז איפה זה משאיר האכלה בחלב אם שאוב? איפה זה משאיר שאיבה והאכלה של חלב אם בבקבוק?

צפוי שהתינוק יצטרך לאכול כל 2-3 שעות - כולל במהלך הלילה. עם זאת, אף אחד לא מסביר שאם אתה EPing תצטרך לשאוב כל 3 שעות במשך כ-20 דקות ב-3 החודשים הראשונים - כולל כל הלילה. גם לאמהות טריות אומרים לישון כשהתינוק ישן - בסדר אבל יש רק 24 שעות ביממה. ובכן איך זה עובד אם אתה EPing? כשאמא כן מחליטה לעשות EP מה שהיא לא צריכה לשמוע זה זה לא יעבוד אוֹ אתה לא תוכל לעמוד בקצב. כאילו אין כבר מספיק לחץ על האמא הזו הן מהעולם החיצון והן מהלחצים האישיים שרוצים את הטוב ביותר לתינוק.

ואז יש את מַדוּעַ שאלות שמגיעות. למה שתעשה את זה? זה נשמע כמו הרבה עבודה! למה להאכיל חלב אם בבקבוק - זה לא מביס חלק מהמטרה?!?! מַה! מה אפשר להביס על ידי האכלת תינוק בחלב אם בבקבוק... כמה רגשות אשם באמת צריך להערים עליו? התשובה לשאלה הזו היא אין! כשזה מגיע לבריאות הנפשית של אמא ולרווחתו של התינוק, אין מקום, וגם לא צורך, לאשמה. האם שעשתה כל שביכולתה, או כל מה שהיא בוחרת לעשות, בתחום הנורמליות אינה כישלון. אמא שעושה הכי טוב שהיא יכולה עם מה שהיא יודעת באותו זמן נתון עושה מדהים!

העצה הכי טובה שלי לאמהות שואבות

קנו 1-2 סטים נוספים של קונוסים כדי שלא תצטרכו לשטוף אותם כשאתם בדרכים - כלומר מי רוצה לשטוף את קונוס החזה שלו בשירותים ציבוריים?

בבית שמור קערה גדולה ליד כיור המטבח (או על השידה בחדר השינה שלך אם זה המקום שבו אתה שואב) מלאה במי סבון כדי לזרוק אותך פנימה לאחר השאיבה. תן להם להשרות עד שאתה יכול להגיע אליהם. העדפתי סבון נקי וריחות וצבעים.

אתה יכול גם להניח את החלקים שלך בשקית פלסטיק אטומה לאחר שטיפה במים חמים בין הפעלות השאיבה ולהניח אותם במקרר - ואז לשטוף פעם ביום.

מה שמתאים לאספקת חלב - דייסת שיבולת שועל מיושנת, גרנולה, הרבה מים, מתח נמוך, שינה, חזיות ובגדים רפויים, שינה בצד או בגב, ופעילות גופנית.

שאיבה והדבקה

אף אחד לא מסביר שהגוף שלנו מייצר הכי הרבה חלב אם בין השעות 01:00-05:00. זה לא מפתיע שכן זה הזמן שבו אנחנו נוטים להיות הכי רגועים. אם היית מוסיף מפגשי שאיבה בלעדיים ביום אחד, תגלה שאתה מחובר למשאבת חלב 3-4 שעות בכל יום. אז מה אתה עושה עם התינוק בזמן הזה? הידעתם שלא חייבים לשאוב בהדרה? מה שאני מתכוון הוא למה לא לשאוב עם תינוק מונח, על הרצפה או בנדנדה או נדנדה, לידך. הפוך את זה לחלק מזמן ההדבקה שלך. למה שאיבה לא יכולה להיות מהנה? למה זה לא יכול להיות חלק משעה מהנה ביום?

אתה יכול גם ללכת ללא ידיים. יש הרבה אפשרויות לאמהות. יש חזיות שנועדו להחזיק קונוסים כדי שאמהות יכולות להיות פנויות. ישנן משאבות חלב שנועדו להיות חופשיות בידיים עם שסתומים חד-כיווניים על השקיות כך שאם משהו משתבש זהב נוזלי לא נשפך לכל עבר. אתה יכול לשיר וליצור אינטראקציה עם תינוק או לשלב פעילויות טיפול עצמי תוך כדי שאיבה, כמו להתעדכן על הספר או תוכנית הטלוויזיה שאתה אוהב אבל לא הקדשת לה זמן.

אל תדאג, אבל קשר עין ועור לעור חשוב מאוד. אני אישית אף פעם לא חשבתי להאכיל את הילדים שלי בשום עמדה מלבד בתנוחת כדורגל או עריסה. עד שיום אחד היינו בבית של חברה והיא האכילה את התינוקת שלה כשהיא מונחת על ברכיה מולה - קשר עין, בדיקה; עור לעור כי אמא לבשה מכנסיים קצרים, בדוק. גָאוֹן! כך לימדו אותה להאכיל ב-NIC-U. זכור שעור לעור לא חייב להתרחש במהלך האכלה - עור לעור יכול לקרות פעמים אחרות במהלך היום או הלילה. אז למה לא לנסות ריבוי משימות. אמהות EPing יכולות לנסות להאכיל את התינוק מונח לידן באחד מאותם ציוד נפלא מסוג כריות או המצאות אחרות בזווית מודרניות הזמינות היום בשוק.

תעשה מה שטוב לך

אתה צריך לעשות מה שנוח לך איתו; עם זאת, אמא בריאה נפשית היא הטובה ביותר עבור כולם. אמא לחוצה שמצהירה שהיא לא רוצה מייצב מצב רוח כי זה יכול להיכנס לחלב האם שלה היא לא סיבה מספיק טובה לא לקבל עזרה. הרשו לי להסביר לרגע קצר מאוד שיש הורמוני סטרס שמשתחררים בחלב האם של אמא לחוצה יחד עם הלחץ שלה שמשפיע על הקשר עם התינוק וגם על אספקת החלב. שימוש במייצב מצב רוח מקובל לפעמים שולח את האמהות הקודמות לחוצות לתוך מכונות חלב לייצור המוני.

הדחיפה החברתית להניק או לשאוב יכולה להעיב על כושר השיפוט שלנו. אנחנו לא רוצים להזניח את העצמי שלנו, את התינוק שלנו, את המשפחה והחברים שלנו במאמצים שלנו לעשות מה הכי טוב . חשוב לקחת צעד אחורה כדי להעריך לעשות את הדבר/ים הנכונים עבור המשפחה כולה. בשנייה שאת מתחילה לקלל את משאבת השד שלך ולא פינקת זמן לטיפול עצמי או שאת מרגישה נשואה למשאבת שלך במקום לבן הזוג שלך; זה צריך להיות דגל אדום שהגיע הזמן להעריך מחדש את EPing. זה יכול להיות סימן שהגיע הזמן לערוך הלוויה למשאבה שלך ולעבור לדברים גדולים וטובים יותר בחיים.

מתי זה נהיה קל יותר? שואלים אותי את זה הרבה - אני לא חושב שאי פעם שיקרתי ואמרתי שזה יהיה קל יותר. האמת הכי כנה שאני יכול לתת היא זה יהיה שונה . הביטוי האהוב עליי כאמא בעצמי הוא זה זמני . אני יודע שזה יכול להיות קשה לדמיין כשאתה בשלב הנוכחי של החיים שלך, אבל זה זמני. אז הפוך את החיים למהנים - הסתכל על החיים דרך עדשה בצבע ורדרד. בסופו של יום התינוק לא יידע כמה זמן הנקת או שאבת או האכלת בבקבוק. אם אתה ממש נאבק בשאיבה, הזמן שזה לוקח מהתינוק שלך, האגרה הנפשית נכנסת אז זה בסדר להפסיק עם השאיבה או להיגמל. מה שחשוב הוא איך אתה משקף את החוויות שלך כאם לתינוק. התקווה שלי עבורך היא שתוכל להרהר בחוויה הזו בסבלנות ובשלווה. שים את בריאות הנפש שלך בראש סדר העדיפויות. הדבר החשוב ביותר שאתה יכול לתת לעצמך ולתינוק שלך הוא אתה מאושר!

*Nanobébé נרגש לקבל בברכה בלוגרים אורחים. הדעות והדעות המיוצגות בפוסטים אלו בבלוג שייכים אך ורק לבלוגר האורח ואינם באחריות המשפטית של החברה. הבעלים של בלוג זה אינו מציג שום מצג באשר לדיוק או שלמות המידע שסופק על ידי הבלוגר האורח ולא יישא באחריות לכל שגיאה או השמטת מידע או לזמינות מידע זה.

Back to blog